Vepřový steak s hříbkovou omáčkou

Recept na velmi dobrý hlavní chod s hříbkovou omáčkou.


4.322x
60 min

Postup přípravy

Libové vepřové steaky podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Steaky osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem a necháme alespoň na 10 minut odstát.

Hříbky nemyjeme, ale jen je očistíme podle potřeby navlhčeným hadříkem a nakrájíme. Hříbky můžeme zaměnit i za jiné houby. Očištěnou šalotku nasekáme na jemno. Česnek oloupeme a rozetřeme. Petrželku nadrobno nasekáme.

V pánvi s olivovým olejem steaky nejprve zprudka orestujeme, poté teplotu snížíme a restujeme dalších 5 - 10 minut podle potřeby a tloušťky steaků. Připravené steaky odebereme, zabalíme do alobalu a necháme stranou.

Do základu, kde jsme restovali maso, přidáme máslo a nasekanou šalotku, kterou lehce osmahneme. Přidáme česnek s hříbky a pomalu restujeme asi 10 minut. Poté podlijeme vývarem, který přivedeme k varu. Do vývaru přimícháme smetanu a vaříme, dokud nám omáčka nezhoustne. Omáčku dochutíme solí, mletým kmínem, nasekanou petrželkou a čerstvě mletým pepřem.

Steaky rozbalíme z alobalu, upravíme na předehřátý talíř a přelijeme hříbkovou omáčkou.

Vepřové steaky s hříbkovou omáčkou podáváme teplé s naší oblíbenou přílohou jako hlavní chod.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový steak s hříbkovou omáčkou

Zpět na recept