Vepřový řízek v česnekovém jogurtu

Nenáročný recept na vepřové řízky naložené v jogurtové marinádě, která jim dodá výbornou chuť.


4.428x
60 min
1×

Postup přípravy

Vepřové (lze použít i kuřecí) řízky po opláchnutí a osušení naklepeme, osolíme a opepříme.

Vejce vyšleháme a promícháme s jogurtem a prolisovaným česnekem. Řízky ponoříme do nádobky s marinádou, přikryjeme a necháme na noc v lednici.

Druhý den řízky z marinády obalujeme ve strouhance a smažíme dozlatova na oleji. Přebytečný olej osušíme papírovým ubrouskem.

Vepřový řízek v česnekovým jogurtu nejlépe chutná s bramborovou přílohou, ale i s pečivem.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový řízek v česnekovém jogurtu

Zpět na recept