Vaření.czReceptyVepřový řízek s jarním bramborovým salátem

Vepřový řízek s jarním bramborovým salátem

Jednoduchý, lehký a chutný salát s vepřovým řízkem. Výborný recept na českou klasiku.


3.5217x
60 min

Ingredience

salát

1 lžíceolej
8 ksbrambory
1 kscibule
2 lžícehořčice
2 kssterilované okurky

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na obalení

1 ksvejce
250 gstrouhanka
100 ghladká mouka

podle potřeby

150 gsádlo

Postup přípravy

Uvaříme si osm středních brambor ve slupce, uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a protlačíme jako kostičky přes kolečko na brambory do mísy. Sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. K bramborám přidáme nakrájené sterilované okurky, nakrájenou cibuli, sůl, hořčici, pepř a zakápneme olejem. Vše pořádně promícháme a necháme uležet. Z vepřové kýty si nakrájíme čtyři plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu. Obalené řízky smažíme na sádle. Vepřový řízek servírujeme na talíř s lehkým jarním bramborovým salátem. Příloha se podává při pokojové teplotě a vepřové řízky ihned po tepelné úpravě.
user-icon

autor Renegene

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřový řízek s jarním bramborovým salátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena