Vepřový řízek s brynzou

Vepřové maso plněné brynzou a čerstvě nasekanou petrželkou. Podle receptu si můžeme připravit chutný oběd s bramborovou přílohou.


4.136x
35 min
1×

Ingredience

2 lžícemáslo
150 gbrynza
4 ksvepřový plátek

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

trojobal

vejce
strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

olej na smažení
kadeřavá petrželka

Postup přípravy

Čisté a osušené vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekovým máslem. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno.

Brynzu promícháme s petrželkou a dochucenou brynzou potřeme jednu stranu řízků. Řízky přehneme a přichytíme párátkem. Plněné řízky s brynzou obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).

Vepřové řízky osmažíme dozlatova z obou stran a ihned necháme na sací kartě odsát od zbytečného tuku.

Vepřové řízky s brynzou podáváme s bramborovou přílohou a třeba se
salátem jako výborný hlavní chod.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový řízek s brynzou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena