Jednoduchý, ale přesto netradiční recept na přírodní řízky s glazurovanými hrozny a cibulovou omáčkou.
sůl | |
500 ml | voda |
2 lžíce | med |
2 lžíce | slunečnicový olej |
mletý černý pepř | |
4 plátky | vepřový řízek |
200 g | bílé hroznové víno |
2 lžíce | cibulová šťáva (hustá) |
Řízky omyjeme, osušíme a ochutíme solí s pepřem. V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm osmažíme.
Mezitím otrháme hrozny, omyjeme je, rozpůlíme a zbavíme pecek. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme hrozny a prohříváme je. Pak přidáme med a hrozny obracíme tak dlouho, dokud nezískají glazuru.
Do oleje po mase přilijeme vodu a přivedeme ji do varu. Pak do ní dáme rozpustit cibulovou omáčku.
Řízky servírujeme s hrozny a přelité omáčkou. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena