Jednoduchý, ale přesto netradiční recept na přírodní řízky s glazurovanými hrozny a cibulovou omáčkou.
sůl | |
500 ml | voda |
2 lžíce | med |
2 lžíce | slunečnicový olej |
mletý černý pepř | |
4 plátky | vepřový řizek |
200 g | bílé hrozny |
2 lžíce | cibulová šťáva (hustá) |
Řízky omyjeme, osušíme a ochutíme solí s pepřem. V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm osmažíme.
Mezitím otrháme hrozny, omyjeme je, rozpůlíme a zbavíme pecek. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme hrozny a prohříváme je. Pak přidáme med a hrozny obracíme tak dlouho, dokud nezískají glazuru.
Do oleje po mase přilijeme vodu a přivedeme ji do varu. Pak do ní dáme rozpustit cibulovou omáčku.
Řízky servírujeme s hrozny a přelité omáčkou. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.