Vepřový plátek s vejci

Jednoduchá a vcelku rychlá příprava velmi vydatného hlavního chodu. Maso s vejci podávané s vařeným bramborem.


3.0115x
30 min

Postup přípravy

Očištěné maso opláchneme a nakrájíme na plátky. Lehce rozklepeme a posypeme mletým čtyřbarevným pepřem, trochu pokapeme olivovým olejem a necháme v míse uležet. V pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, na který vložíme připravené maso. Zprudka opečeme z jedné strany a otočíme. Maso mírně osolíme a pečeme pod pokličkou asi 15 minut. Můžeme lehce podlít vývarem nebo smetanou. Na jiné pánvi si připravíme sázená vejce - "buličí oko". Na talíř pokládáme maso a přes ně sázená vejce. Vepřový plátek s vejci podáváme s vařenými brambory a zeleninou.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřový plátek s vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena