Vepřový plátek s vejci

Jednoduchá a vcelku rychlá příprava velmi vydatného hlavního chodu. Maso s vejci podávané s vařeným bramborem.


3.0115x
30 min

Postup přípravy

Očištěné maso opláchneme a nakrájíme na plátky. Lehce rozklepeme a posypeme mletým čtyřbarevným pepřem, trochu pokapeme olivovým olejem a necháme v míse uležet.

V pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, na který vložíme připravené maso. Zprudka opečeme z jedné strany a otočíme. Maso mírně osolíme a pečeme pod pokličkou asi 15 minut. Můžeme lehce podlít vývarem nebo smetanou.

Na jiné pánvi si připravíme sázená vejce - "buličí oko".

Na talíř pokládáme maso a přes ně sázená vejce. Vepřový plátek s vejci podáváme s vařenými brambory a zeleninou.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový plátek s vejci

Zpět na recept