Vaření.czReceptyVepřový plátek s hořčično-smetanovou omáčkou

Vepřový plátek s hořčično-smetanovou omáčkou

Recept na lahodnou omáčku s chutí hořčice s vepřovými plátky a rýží.


4.515x
35 min
2×

Ingredience

200 mlvývar
1 kscibule
100 mlsmetana
2 lžícehladká mouka
2 lžičkydijonská hořčice
4 ksvepřový plátek

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Slabé vepřové plátky osušíme, jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na másle osmažíme plátky masa z obou stran. Plátky masa odendáme, vložíme další kousek másla a cibuli osmažíme dozlatova. Přilijeme vývar a vrátíme zpátky plátky masa. Smetanu promícháme s hořčicí a moukou. Dobře promícháme, ať nejsou v omáčce hrudky. Už k měkkým vepřovým plátkům přidáme smetanu a při míchání provaříme dalších asi 10 minut. Plátky masa odendáme a omáčku přecedíme. Vepřové plátky s hořčično-smetanovou omáčkou podáváme k hlavnímu chodu s rýží.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřový plátek s hořčično-smetanovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena