Vepřový plátek s česnekovou omáčkou

Přírodní vepřový plátek s omáčkou z pečeného česneku. Recept na dobrý nedělní oběd nebo večeři.


5.012x
45 min
1×

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, na okraji nařízneme, osolíme a mírně opepříme. Paličku česneku podélně rozkrojíme. Cibuli si nakrájíme nadrobno.

Půlky česnekové paličky dáme na plech řeznou stranou dolů a pečeme při 180 °C zhruba 15 minut.

Na rozpáleném oleji postupně opečeme plátky masa z obou stran a vyjmeme je. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme mouku a chvilku restujeme. Poté začneme přilévat za stálého míchání zeleninový vývar (může být i z kostky), důkladně rozmícháme, vrátíme zpět maso a necháme probublávat zhruba 20 minut. Nakonec do omáčky vymačkáme upečený česnek, přidat špetku muškátového květu, přilijeme smetanu a podle chuti dosolíme.

Vepřové plátky s česnekovou omáčkou podáváme s hranolky, americkými brambory nebo bramborovými dukátky.
user-icon

autor konrade


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový plátek s česnekovou omáčkou

Zpět na recept