Vepřový perkelt s těstovinami

Velmi chutný pokrm, jehož původ najdeme v Maďarsku.


3.5165x
0
4×

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 lžícehladká mouka
100 ganglická slanina
120 grajský protlak
500 gvepřové maso
1.5 lžícemletá sladká paprika
1 ksvětší červená cibule

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na kostičky a vepřové maso (kýtu nebo plec) po omytí a osušení na kostky.

Slaninu rozpustíme na pánvi, přidáme cibulku, zpěníme, vmícháme sladkou papriku a podlijeme troškou vody. Do základu dáme maso, trošku soli a dusíme do poloměkka.

Pak přidáme protlak s utřeným česnekem, promícháme, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a dusíme asi 15 minut. Pak zalijeme vodou, povaříme a můžeme podávat.

Vynikající přílohou k vepřovému perkeltu jsou těstoviny.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový perkelt s těstovinami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena