Vepřový perkelt s těstovinami

Velmi chutný pokrm, jehož původ najdeme v Maďarsku.


3.5165x
0
4×

Postup přípravy

Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na kostičky a vepřové maso (kýtu nebo plec) po omytí a osušení na kostky.

Slaninu rozpustíme na pánvi, přidáme cibulku, zpěníme, vmícháme sladkou papriku a podlijeme troškou vody. Do základu dáme maso, trošku soli a dusíme do poloměkka.

Pak přidáme protlak s utřeným česnekem, promícháme, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a dusíme asi 15 minut. Pak zalijeme vodou, povaříme a můžeme podávat.

Vynikající přílohou k vepřovému perkeltu jsou těstoviny.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový perkelt s těstovinami

Zpět na recept