Vepřový jazyk na čínský způsob

Výborná pochoutka z vepřového jazyka.


3.0846x
120 min
2×

Postup přípravy

Připravíme si nálev: 1/2 hrnku bílého vína, 3 lžíce sojové omáčky, cukr a sůl po jedné lžičce, lžíci solamylu, 2 česnekové stoužky, na kostičky pokrájenou cibulku, kuličkový pepř a nakonec hvězdičku badyánu. Všechny suroviny pouze smícháme, ale nevaříme.


Jazyky uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Vložíme je do studené vody, oloupeme je a dáme zpět do horkého vývaru. Do vývaru přidáme umíchaný nálev a dovaříme jazyky do měkka.


Nakonec jazyky vyjmeme a pokrájíme na tenké plátky, které ještě na chvíli vrátímě do vývaru a prohřejeme. Můžeme podávat s bramborovým salátem.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový jazyk na čínský způsob

Zpět na recept