Vepřový gyros s rýží

Gyros je směs koření, která dodává masu úžasnou chuť a vůni. Hodí se i na grilování masa. V tomto receptu je koření naprosto skvělé.


3.1191x
45 min
1×

Ingredience

sůl
2 kscibule
0.5 balíčkuGyros koření

podle potřeby

olej

na ozdobu

rajče
okurka
sterilovaná kukuřice
sterilovaný hrášek

na potření

kečup

podle chuti

4-6 plátkůvepřové maso
mletý černý pepř

příloha

4 ksrýže ve varných sáčcích

Postup přípravy

Maso opláchneme, zlehka naklepeme, potřeme olejem, kečupem a posypeme kořením Gyros. Necháme uležet v chladu. Nejlépe do druhého dne, nebo alespoň na 1 hodinu před smažením. Rýži ve varných sáčcích uvaříme během smažení masa. Vaříme podle návodu na obalu, doba vaření je asi 15 minut. Maso smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. Pod maso přidáme cibuli a společně ještě smažíme, než cibule změkne a zesklovatí. Posolíme, můžeme dochutit pepřem. Vepřový gyros podáváme s rýží a zeleninovou oblohou, výborný je i s hranolky.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový gyros s rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena