Vepřový gyros s rýží

Gyros je směs koření, která dodává masu úžasnou chuť a vůni. Hodí se i na grilování masa. V tomto receptu je koření naprosto skvělé.


3.1191x
45 min
1×

Postup přípravy

Maso opláchneme, zlehka naklepeme, potřeme olejem, kečupem a posypeme kořením Gyros. Necháme uležet v chladu. Nejlépe do druhého dne, nebo alespoň na 1 hodinu před smažením.

Rýži ve varných sáčcích uvaříme během smažení masa. Vaříme podle návodu na obalu, doba vaření je asi 15 minut.

Maso smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. Pod maso přidáme cibuli a společně ještě smažíme, než cibule změkne a zesklovatí. Posolíme, můžeme dochutit pepřem.

Vepřový gyros podáváme s rýží a zeleninovou oblohou, výborný je i s hranolky.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový gyros s rýží

Zpět na recept