Vepřový guláš s ovocem

Uvařte si jídlo s fantazií!


2.987x
90 min

Ingredience

sůl
4 lžícemáslo
2 lžícesolamyl
2 kscibule
1 svazekpažitka
3 lžícehořčice
150 mlvývar z masoxu
paprika sladká
100 mlsmetana ke šlehání
1 kgvepřová plec
mletý černý pepř
30 gkešu oříšky (natural)
1 plechovkabroskvový kompot (velký)

Postup přípravy

Plecko očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. Rozehřejeme máslo a maso na něm prudce opečeme. Osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou, ještě chviličku restujeme a vyndáme. Cibuli necháme na témže výpeku zesklovatět. Vrátíme zpět maso, přidáme hořčici, vlijeme vývar, šlehačku a pod pokličkou dusíme přibližně hodinu. Broskve slijeme, necháme okapat a pokrájíme na kousky. Solamyl rozmícháme ve 4 lžících vody a guláš jím zahustíme. Přidáme kousky broskví a prohřejeme. Mezitím orestujeme nasucho kešu oříšky do zlatohněda a opranou pažitku najemno nasekáme. Guláš dochutíme, nandáme na talíř, posypeme praženými oříšky a pažitkou. Vhodnou přílohou je rýže.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřový guláš s ovocem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena