Vepřové závitky s kysaným zelím

Jednoduchý recept na závitky z vepřového masa.


1.563x
90 min
1×

Ingredience

1 lžičkacukr
1 kscibule
10 dkgsádlo
10 dkghladká mouka
4 ksvepřové maso
1 kskysané zelí

podle chuti

sůl
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy

Čtyři vepřové plátky z kýty naklepeme, osolíme a opepříme. Z kysaného zelí vymačkáme vodu a v misce smícháme se lžící cukru. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Kysané zelí rozložíme na plátky masa, svineme do závitku a spíchneme párátkem. Na rozpáleném sádle nebo oleji závitky zprudka osmahneme a vyjmeme. Na zbylém tuku osmažíme nakrájenou cibuli dotmava. Vložíme smažené závitky zpátky do pánve, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké závitky vytáhneme, zahustíme hladkou moukou, šťavu scedíme a dochutíme pepřem, solí nebo vegetou.

Vepřové závitky s kysaným zelím podáváme s vařenými brambory.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové závitky s kysaným zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.