Vepřové závitky na smetaně

Recept na vepřové závitky z bůčku s uzeným sýrem a šunkou, které překvapí svou skvělou chutí.


5.05x
90 min

Postup přípravy

Z vepřového bůčku krájíme plátky způsobem, že první plátek nedořízneme do konce a až druhý plátek oddělíme. Tím nám vznikne dostatečně velký plátek na zabalení závitku. Vzniklé plátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, přikryjeme plátkem šunky a uzeného sýra, posypeme cibulí nakrájenou na rozpůlená kolečka. Nakonec plátek masa zavineme a sepneme párátkem.

Připravené závitky naskládáme do pekáče a podlijeme vodou. Dále do pekáče přidáme zbytek cibule a dáme péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Závitky občas přeléváme šťávou. Asi po 3/4 hodině šťávu vysmahneme a zalijeme smetanou ke šlehaní. Za občasného přelévání šťávou pečeme vepřové závitky na smetaně další asi 1,5 hodiny.

Upečené vepřové závitky na smetaně podáváme s vařenými brambory.
user-icon

autor Šaňomach


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové závitky na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká