Vaření.czReceptyVepřové v zeleninové omáčce

Vepřové v zeleninové omáčce

Dušené vepřové maso v pikantní omáčce.


4.414x
60 min
6×

Ingredience

1-2 lžíceolej
1 kscibule
3 ksrajče
2 lžíceostrý kečup
400 gvepřové plecko
3-4 ksbílá nebo zelená paprika

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mleté chilli

podle potřeby

vývar na podlití
hladká mouka nebo hotová jíška

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji. Zaprášíme sladkou paprikou a na tento cibulový základ hodíme na kostky nakrájené maso. Zprudka osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Osolíme a výrazně opepříme. Mezitím si na nudličky nakrájíme očištěnou papriku a na osminky menší rajčata. Pokud by nám vadila na rajčatech slupka, můžeme je předem spařit a oloupat. Zeleninu hodíme k měkkému masu, promícháme, přidáme kečup, trochu chilli, přikryjeme pokličkou a dál dusíme. Opět podle potřeby podlijeme vývarem, aby nám vznikla šťáva. Když je vše měkké, zaprášíme moukou nebo hotovou jíškou, dobře rozmícháme a máme hotovo. Vepřové v zeleninové omáčce podáváme s bramborem, rýží nebo chlebem.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové v zeleninové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena