Vepřové v houbové omáčce

Rychlý a levný recept na dobrý oběd.


4.436x
45 min
3×

Postup přípravy

Velkou cibuli očistíme a nasekáme najemno. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostky. Houby otřeme vlhkou utěrkou, očistíme a nakrájíme na kousky.

Na rozpáleném olej zpěníme cibuli. Vsypeme vepřové a restujeme dalších 10 minut. Přidáme houby, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme téměř doměkka. Houbovou omáčkou ochutíme podravkou, kmínem a solí a dusíme doměkka. Po částech přidáme obě smetany a společně povaříme. Vepřové v houbové omáčce podle potřeby zahustíme hotovou jíškou.

Vepřové v houbové omáčce podáváme s vařenými brambory, knedlíkem nebo těstovinami.
user-icon

autor anysa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové v houbové omáčce

Zpět na recept