Vepřové sweet and sour

Sladko-kyselá omáčka s vepřovým masem. Snadný recept na chutný hlavní chod.


4.618x
60 min
2×

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na větší kusy a naložíme do směsi bramborového škrobu, vejce a sójové omáčky. Do hluboké pánve nalijeme větší množství oleje a necháme rozehřát. Mezitím nakrájíme zeleninu - mrkev, cibule a 2 stroužky česneku.

V rendlíku na oleji orestujeme česnek, mrkev a cibuli. Přidáme asi lžíci třtinového cukru, lžíci rajského protlaku a kapku červeného vinného octa. Nakrájíme také červenou a žlutou papriku a kolečko ananasu. Vhodíme do rendlíku k zelenině, dochutíme kapkou sójové omáčky a necháme povařit.

Kousky masa osmažíme v pánvi na oleji do křupava. Pak maso vyndáme, slijeme olej a do pánve přelijeme zeleninu, opět vhodíme maso a vše promícháme dohromady.

Vepřové sweet and sour servírujeme s velkou dávkou petrželky a přílohou podle chuti.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové sweet and sour

Zpět na recept