Vaření.czReceptyVepřové steaky s brusinkovou omáčkou

Vepřové steaky s brusinkovou omáčkou

Steak z vepřového masa s omáčkou z čerstvých brusinek a bazalkového pesta je vhodným pokrmem pro slavnostní příležitosti.


3.415x
45 min

Ingredience

4 plátkyvepřová pečeně bez kosti

omáčka

4-5 lžiccukr
1 lžícemáslo
1 lžičkafrancouzská hořčice
100 mlpomerančová šťáva
1 lžícebazalkové pesto
100 gčerstvé brusinky

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

čerstvá bazalka

Postup přípravy

Vyšší plátky vepřového masa očistíme, lehce poklepeme, potřeme olejem a tenkou vrstvou pesta. Maso zabalíme do folie a necháme asi 1 hodinu rozležet. Mezitím si připravíme brusinkovou omáčku. Na rozpuštěném másle za stálého míchání prohříváme brusinky spolu s cukrem a 1 lžící vody tak dlouho, dokud nebudou brusinky zcela měkké. Pak vmícháme pesto, hořčici a vše zředíme pomerančovou šťávou. Omáčku krátce povaříme a podle chuti přisladíme, osolíme a opepříme. Vepřové steaky zprudka opečeme na oleji, přendáme do pekáčku, přelijeme výpekem, zakryjeme a necháme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 - 15 minut "dojít". Vepřové steaky rozdělme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s brusinkovou omáčkou. Vhodnou přílohou k vepřovým steakům jsou šťouchané brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové steaky s brusinkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena