Vepřové srdce na špeku

Názory na konzumaci vnitřností se různí, u nás je však máme rádi


3.284x
75 min
3×

Postup přípravy

Srdce omyjeme a nakrájíme na úzké proužky. Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu, necháme ji rozpustit a pak na ni vložíme rozkrájená srdce. Přidáme na drobno nasekanou cibuli, sůl, pepř, přiklopíme a za občasného míchání dusíme. Podléváme vývarem z masoxu, aby se maso nepřichytilo.

Poloměkké maso zaprášíme moukou, osmahneme a pak podlijeme 5 malými naběračkami horké vody. Přidáme sekanou petrželku, zamícháme a dodusíme do měkka.

Ideální přílohou je vařená rýže.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové srdce na špeku

Zpět na recept