Vepřové špízy s cuketou

Vyzkoušejte snadný recept na grilované špízy z marinované krkovičky s cuketou, cibulí a kapií.


4.611x
45 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 kscuketa
2 lžícebílé víno
4 lžíceostrý kečup
3 ksčervená cibule
600 gvepřová krkovice
1 lžícečerstvý rozmarýn
2 ksbílá paprika

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřovou krkovičku očistíme a nakrájíme na kostky. Maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme s prolisovaným česnekem, kečupem, rozmarýnem, vínem a 3 lžícemi oleje. Naloženou směs necháme v chladu alespoň 2 hodiny rozležet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Kapii zbavíme jadérek a nakrájíme na větší kousky. Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Na jehly střídavě napichujeme cibuli, maso, opět cibuli, kapii a cuketu. Postup opakujeme do vypotřebování zásob. Špízy opékáme na mřížce dobře rozpáleného grilu za občasného obracení doměkka. Čas pečení závisí na oblibě propečenosti masa a žáru vašeho grilu. Špízy z vepřového masa s cuketou, cibulí a kapií podáváme při letní grilovačce s pečivem, zeleninovými saláty a oblíbenými dipy.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové špízy s cuketou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena