Vepřové se žampiony a sýrem

Plátky vepřové kýty bez kosti lehce naklepeme a naložíme v marinádě.


3.0147x
60 min
1×

Postup přípravy

Plátky vepřové kýty lehce naklepeme, okořeníme, trochu osolíme (koření sůl již může obsahovat), opepříme. Klademe do mísy ve vrstvách, které prokapeme olivovým olejem a zalijeme sójovou omáčkou. Necháme uležet v chladu minimálně 2 hodiny. Žampiony nakrájíme na větší kusy.

Na hlubší pánvi rozpálíme olej, vložíme plátky masa a orestujeme je. Po otočení plátky posypeme tymiánem a přikryjeme pokličkou. Maso pustí šťávu, ale podle potřeby je můžeme trochu podlít vodou. Když je vepřové téměř měkké, přidáme žampiony a dopečeme. Před ukončením zasypeme strouhaným sýrem a na chvíli opět přikryjeme poklicí.

Podáváme s hranolkami nebo americkými bramborami přelitými šťávou, která se utvoří při pečení a s bohatou zeleninovou přílohou.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové se žampiony a sýrem

Zpět na recept