Vepřové s pórkem

Vepřové plátky s pórkem a zakysanou smetanou.


4.08x
45 min
3×

Ingredience

50 gmáslo
1 kscibule
1 kspórek
150 gzakysaná smetana
400 gvepřová kýta

podle chuti

sůl a pepř

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do vyšší pánve, kde jsme rozpustili máslo. Přidáme maso nakrájené na menší plátky. Vše osmahneme a zalijeme trochou vody. Dusíme dokud není maso měkké. Poté přidáme pórek nakrájený na kroužky a přilijeme zakysanou smetanu. Vše ještě chvíli povaříme a dochutíme solí a pepřem. V případě potřeby zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Hotové vepřové maso s pórkem podáváme s rýží.
user-icon

autor Arlene

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové s pórkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena