Vaření.czReceptyVepřové s mrkví na kmínu a česneku

Vepřové s mrkví na kmínu a česneku

Recept na zaručeně dobrou kmínovou omáčku k obědu i večeři.


5.010x
60 min
1×

Ingredience

8 stroužkůčesnek
2 lžíceolej
1 lžícemáslo
1 kscibule
2 ksmrkev
90 gšpek
1 ksřapíkatý celer
1 kgvepřové maso

podle potřeby

vývar
mouka

podle chuti

kmín
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Libové vepřové maso v celku opláchneme a osušíme. Maso nožem propícháme tak, abychom dovnitř mohli strčit stroužek česneku a nakrájený špek. Vepřové maso nakonec potřeme mletým kmínem. Mrkev a řapíkatý celer oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Bílou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na dvou lžících oleje se lžící másla orestujeme cibuli s mrkví a celerem. Do základu vložíme maso a osmažíme ze všech stran. Teplotu snížíme a maso podléváme vývarem ze zeleniny, nebo vodou. Když je vepřové maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou s mletou paprikou a vodou. Vepřové s mrkví na kmínu a česneku ještě chvíli povaříme. Vepřové maso nakrájíme na plátky a podáváme s rýží, knedlíkem, nebo brambory.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové s mrkví na kmínu a česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena