Vepřové kostky dušené na kari s mrkví podáváme jako hlavní chod s pečenými batáty.
600 g | vepřová plec |
300 g | mrkev |
2 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
2 lžíce | olej |
3 špetky | mletý pepř |
3 špetky | sůl |
1 lžička | kari koření |
0.5 lžičky | drcený kmín |
500 ml | vývar |
1 lžíce | rýžový ocet |
20 g | cukr krupice |
Vepřovou plec očistíme a nakrájíme na kostky o velikosti asi 3x3cm, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka asi 0,5 cm silná.
Na oleji zpudka opečeme kostky vepřového masa ze všech stran dohněda. Potom teplotu snížíme a vmícháme nasekanou cibuli a česnek. Směs mícháme, dokud cibulka nezesklovatí a přidáme kari koření. Vše krátce osmahneme, ochutíme drceným kmínem, podlijeme vývarem a zvolna dusíme přibližně 35 minut do poloměkka. Poté přidáme nakrájenou mrkev, podle potřeby přilijeme vývar a dále dusíme, dokud nebude maso a mrkev dostatečně měkká. Vše dochutíme solí, můžeme okyselit octem a přisladit cukrem.
Vepřové s mrkví na kari rozdělíme na porce a podáváme s pečenými batáty.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena