Vepřové s mrkví a koprem

Vepřové plecko se zeleninou a kořením - tip i na nedělní oběd.


4.834x
0
5×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřové maso očistíme a rozkrájíme na nudličky. Mrkev očistíme a nasekáme na půlkolečka. Vodu svaříme s kostkou bujónu.

Do hrnce dáme olej, který necháme zahřát, přidáme nakrájenou cibuli, kterou lehce podusíme. Přidáme vepřové maso, podlijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a nové koření. Necháme dusit do poloměkka, až teď přidáme mrkev. Když je vše měkké, přidáme asi 0,7l vody a ve chvíli, kdy se začne šťáva vařit, zahustíme hladkou moukou a zalijeme smetanou. Nakonec přidáme kopr.

Vepřové s mrkví a koprem podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory s kmínem.
user-icon

autor l.enka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové s mrkví a koprem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká