Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na větší kostičky. Dáme do síta fritézy a ještě jednou propláchneme pod proudem studené vody. Necháme okapat.
Maso nakrájíme na plátky a pořádně okořeníme grilovacím kořením. Dáme stranou. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky.
Do hlubší pánve dáme olej a rozehřejeme. Kostky z jablek zprudka orestujeme 2 až 3 minuty. Jablka z pánve vyjmeme a uložíme do misky stranou. Ve stejné pánvi na šťávě, která se vysmažila z jablek osmažíme zprudka plátky masa z obou stran (3 minuty z každé strany).
Na osmažené maso dáme vrstvu osmažených vychladnutých jablek, posypeme strouhaným sýrem a necháme asi 5 minut dusit v pánvi zakryté poklicí. Nakonec přelijeme maso kelímkem smetany a dusíme doměkka.
Během dušení vložíme brambory do rozehřátého fritovacího hrnce a občas prohrábneme dřevěnou vařečkou. Fritujeme, dokud nezačnou brambory hnědnout. Pak je vyndáme a zavěšené nad horkým olejem necháme okapat.
Na talíře nejdříve nandáme brambory a nakonec maso. Dochutit můžeme tatarskou omáčkou a kečupem, ale omáčka by měla stačit.