Vaření.czReceptyVepřové s jemnou omáčkou

Vepřové s jemnou omáčkou

Recept na vepřové plátky dušené na víně se smetanou.


3.813x
120 min

Ingredience

2 kscibule
150 mlčervené víno
250 mlkysaná smetana
100 ganglická slanina
600 gvepřová kýta
150 gkořenová zelenina

podle chuti

cukr
sůl
1 lžičkakari koření
mletý černý pepř

podle potřeby

olej
voda nebo vývar

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme najemno. Na oleji opražíme cibuli. Přidáme kari koření a promícháme. Vsypeme anglickou slaninu a maso. Krátce opražíme a k masu přidáme kořenovou zeleninu. Vše zalijeme vínem a skoro doměkka podusíme. Pak vyjmeme maso, zeleninu rozmixujeme, dolijeme vodou a necháme přejít varem. Maso vložíme zpět a doměkka uvaříme. Smetanu za stálého míchání vlijeme do omáčky a i s masem krátce povaříme. Podle chuti přidáme trochu vegety a cukru. Vepřové s jemnou omáčkou podáváme s přílohou podle chuti. Dobré jsou brambory, rýže i těstoviny. Nebo třeba pečivo.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové s jemnou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena