Vepřové s jemnou omáčkou

Recept na vepřové plátky dušené na víně se smetanou.


3.813x
120 min

Ingredience

2 kscibule
150 mlčervené víno
250 mlkysaná smetana
100 ganglická slanina
600 gvepřová kýta
150 gkořenová zelenina

podle chuti

cukr
sůl
1 lžičkakari koření
mletý černý pepř

podle potřeby

olej
voda nebo vývar

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme najemno.

Na oleji opražíme cibuli. Přidáme kari koření a promícháme. Vsypeme anglickou slaninu a maso. Krátce opražíme a k masu přidáme kořenovou zeleninu. Vše zalijeme vínem a skoro doměkka podusíme.

Pak vyjmeme maso, zeleninu rozmixujeme, dolijeme vodou a necháme přejít varem. Maso vložíme zpět a doměkka uvaříme. Smetanu za stálého míchání vlijeme do omáčky a i s masem krátce povaříme. Podle chuti přidáme trochu vegety a cukru.

Vepřové s jemnou omáčkou podáváme s přílohou podle chuti. Dobré jsou brambory, rýže i těstoviny. Nebo třeba pečivo.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové s jemnou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká