Vaření.czReceptyVepřové s houbami ve vínové omáčce

Vepřové s houbami ve vínové omáčce

Nenáročný recept na hlavní chod z vepřového masa a žampionů.


4.25x
60 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
20 gmáslo
500 gžampiony
1 lžíceolivový olej
1 sklenkasuché červené víno
4 ksvepřové filé

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Čtyři plátky z vepřového filé, každý o hmotnosti 200 g, umyjeme, osušíme a odkrojíme přebytečný tuk. Maso nakrojíme asi 0,5 cm a stočíme do tvaru medailonku. Pomocí kuchyňské nitě svážeme. Medailonky dobře obalíme v mouce a na trošce olivového oleje je zprudka orestujeme ze všech stran. Medailonky vyjmeme, osolíme, opepříme a vložíme do již vyhřáté trouby na 10 minut. Do stejné pánve, kde jsme restovali medailonky, vložíme rozmáčknutý česnek ve slupce, který po chvilce vyjmeme a přidáme očištěné žampiony. Restujeme několik minut a podlijeme červeným vínem. Jakmile se polovina vína odpaří, žampiony vyjmeme a odložíme je na teplé místo. Přidáme máslo a mouku a mícháme, ať nejsou hrudky. Omáčka musí být hustá a krémová. Pak ji odstavíme a ochutíme solí a pepřem. Vepřové s houbami upravíme na talíř a přelijeme trochou vínové omáčky. Vepřové s houbami ve vínové omáčce podáváme s oblíbenou přílohou jako hlavní chod.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové s houbami ve vínové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena