Vaření.czReceptyVepřové s hermelínem a povidly

Vepřové s hermelínem a povidly

Oběd na jakýkoli den, ale vhodný i na neděli jako pokrm sváteční.


4.411x
0

Postup přípravy

Vepřové řízky mírně naklepeme a bohatě okořeníme grilovacím kořením Argentina. Možno použít i jiné grilovací koření, ale možná bych se vyhnula čistě česnekovému. Na pánvičce rozpálíme olej a maso zprudka opečeme z obou stran do zlato-hněda. Stáhneme na nižší teplotu, maso lehce zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vodou. Do tohoto vzniklého sosu přidáme lžíci povidel, které rozředíme trochou vody a ochutíme ještě grilovacím kořením, popřípadě pro ještě výraznější chuť přidáme trošku bujónu (většinou není nutné). Až je maso měkké, poklademe na něj na proužky nakrájený hermelín a necháme jej mírně povolit. Vepřové s hermelínem a povidly podáváme s opékaným bramborem, vařeným bramborem či hranolky a bohatou oblohou. Počet vepřových řízků určujeme podle počtu strávníků. Na 4 řízky stačí 2 hermelíny.
user-icon

autor luu

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové s hermelínem a povidly

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena