Vepřové řízky mírně naklepeme a bohatě okořeníme grilovacím kořením Argentina. Možno použít i jiné grilovací koření, ale možná bych se vyhnula čistě česnekovému.
Na pánvičce rozpálíme olej a maso zprudka opečeme z obou stran do zlato-hněda. Stáhneme na nižší teplotu, maso lehce zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vodou. Do tohoto vzniklého sosu přidáme lžíci povidel, které rozředíme trochou vody a ochutíme ještě grilovacím kořením, popřípadě pro ještě výraznější chuť přidáme trošku bujónu (většinou není nutné). Až je maso měkké, poklademe na něj na proužky nakrájený hermelín a necháme jej mírně povolit.
Vepřové s hermelínem a povidly podáváme s opékaným bramborem, vařeným bramborem či hranolky a bohatou oblohou.
Počet vepřových řízků určujeme podle počtu strávníků. Na 4 řízky stačí 2 hermelíny.