Vepřové s adžikou

Adžika - směs jemného koření, která dodá masu vynikající chuť.


4.212x
60 min
2×

Postup přípravy

Vepřové maso dobře očistíme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje a naklepeme. Jednotlivé plátky posypeme kořením adžika (jemná směs koření k úpravě masa), vložíme do kastrolku a zakapeme olivovým olejem. Pak je necháme v chladu aspoň půl hodiny uležet. Nahřejeme si v hlubší pánvi s poklicí lžíci oleje. Vložíme připravené plátky masa a opečeme je. Po zatažení maso otočíme a přikryjeme poklicí. Necháme asi 15 minut opékat, pak znovu otočíme a po chvíli dalšího opékání (kdy je maso téměř měkké) přidáme plnotučné mléko. Po chvíli pečení pod poklicí bude maso měkké a získá jemnou chuť. Mezitím si doměkka uvaříme oloupané brambory nakrájené na kostky. Cibulku oloupeme a najemno nasekáme. Zeleninu omyjeme a nakrájíme. Plátky vepřového masa s adžikou posypeme jemně nakrájenou cibulkou a podáváme je s vařenými brambory, které přeléváme vzniklou omáčkou. Doplňujeme připravenou čerstvou zeleninou.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové s adžikou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena