Vaření.czReceptyVepřové řízky zapečené v bramborech

Vepřové řízky zapečené v bramborech

Tip na dobrý oběd.


4.516x
150 min
1×

Ingredience

1-2 kgbrambory
tuk
1-2 kscibule
pažitka
pórek
6-10 plátkůvepřový řízek

podle chuti

sůl
hořčice
kečup
mletý černý pepř

zálivka

4 ksvejce

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Řízky lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme, po obou stranách potřeme hořčicí. Řízky na dobře rozehřátém tuku rychle opečeme. Potom do tukem vymazaného pekáčku klademe brambory, osolíme, lehce opepříme a hojně posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou. Na brambory vložíme řízky, poklademe na kroužky pokrájenou cibulí, pokapeme kečupem a znovu poklademe na plátky nakrájenými brambory. Brambory osolíme, lehce opepříme, posypeme pažitkou, polijeme šťávou z masa a do vyhřáté trouby dáme zapéci. Před dokončením zalijeme Vepřové řízky v bramborech rozšlehanými vejci a ještě zapečeme. Vepřové řízky v bramborech zapékáme při 175 °C 90 - 120 minut. Vepřové řízky zapečené v bramborech rozdělíme na talíře a můžeme servírovat. Můžeme je před podáním posypat jemně nastrouhaným sýrem a obložit syrovou zeleninou. Brambory můžeme posypat kromě pažitky třeba pórkem nebo jen majoránkou. To už záleží na každém, co má rád.
user-icon

autor Háňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové řízky zapečené v bramborech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena