Vaření.czReceptyVepřové řízky v jednoduchém těstíčku

Vepřové řízky v jednoduchém těstíčku

Nenáročná příprava receptu - řízky obalené v jednoduchém těstíčku.


4.822x
30 min
4×

Ingredience

4 porcevepřový řízek

podle chuti

sůl
mletý pepř
česneková pasta

těstíčko

1 ksvejce
10 lžicmléko
1 lžícerozmarýn
1 lžíceparmazán
100 ghladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Umyté a osušené vepřové řízky, každý o váze asi 120 g, naklepeme nejlépe mezi pečicím papírem. Naklepané maso osolíme, opepříme a potřeme česnekovou pastou. Vejce na těstíčko rozkvedláme. Přidáme mléko, mouku, nasekaný rozmarýn, strouhaný parmazán a pepř. Těstíčko dobře promícháme. Vepřové řízky obalujeme v těstíčku z obou stran. Na nepřilnavé pánvi s rozehřátým olejem smažíme řízky z obou stran dozlatova. Usmažené řízky necháme na papírovém ubrousku odkapat od zbytečného oleje. Vepřové řízky v jednoduchém těstíčku podáváme se salátem a bramborovou přílohou podle chuti.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové řízky v jednoduchém těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena