Vepřové řízky plněné hruškou

Vepřové řízky plněné sýrem a hruškou smažené v rozšlehaných vejcích. Vhodnou přílohou jsou studené omáčky a pečené brambory. .


4.817x
45 min
2×

Ingredience

1 kshruška
4 plátkyvepřová kýta
100 garomatický sýr

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
sušená šalvěj

na obalení

2-3 ksvejce
hladká mouka

omáčka

4 lžícemajonéza
3 lžícesladká chilli omáčka

krém

2 kshřebíček
0.5 lžičkymletá skořice
4 lžícezakysaná smetana
1 ksvelká hruška
1 lžícehruškovice

Postup přípravy

Plátky masa omyjeme a osušíme. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince a rozdělíme na čtvrtky. Sýr nakrájíme na větší hranolky. Vejce rozšleháme se solí.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a ochutíme šalvějí. Na každý plátek položíme kousek hrušky, hranol sýru a maso uzavřeme pomocí párátek nebo jehel. Takto naplněné řízky obalíme v hladké mouce, namočíme do rozšlehaných vajec a velice pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

K vepřovým plněným řízkům si připravíme omáčky. První omáčku připravíme smícháním majonézy se sladkou chilli omáčkou.

Druhou omáčku připravíme z oloupané a na kostičky nakrájené hrušky, kterou podusíme na malém množství vody s hřebíčkem a skořicí doměkka. Potom hrušky slijeme, rozmixujeme, ochutíme hruškovicí a promícháme se zakysanou smetanou. Podle potřeby osolíme.

Vepřové řízky plněné hruškou a sýrem podáváme s opečeným bramborem a připravenými dipy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové řízky plněné hruškou

Zpět na recept