Vaření.czReceptyVepřové řízky na smetaně

Vepřové řízky na smetaně

Recept na vepřové maso pečené na smetaně.


4.47x
45 min

Ingredience

2 lžíceolej
1 lžičkahladká mouka
1 kelímeksmetana ke šlehání
1 lžičkakremžská hořčice
4 ksvepřový řízek

podle chuti

sůl
mletý pepř
citronová šťáva
zelená petrželka

příloha

1 konzervasterilovaný hrášek

Postup přípravy

Řízky naklepeme, nařízneme okraje, dáme do mísy a pokapeme citronovou šťávou. Necháme v ledničce odležet do druhého dne. Vepřové řízky osolíme a opečeme na oleji 3 minuty po každé straně, poté je přendáme do vyšší nádoby. Smetanu rozmícháme s hladkou moukou, pepřem a kremžskou hořčicí. Nalijeme na řízky a krátce zapečeme. Vepřové řízky na smetaně podáváme s hranolky a prohřátým sterilovaným nebo podušeným hráškem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové řízky na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena