Vepřové řízečky s rajčaty

Vyzkoušejte recept na pokrm inspirovaný francouzskou kuchyní, kde se snoubí chuť vepřového masa s vínem a rajčat se smetanou.


3.97x
35 min

Postup přípravy

Vepřové maso (kýtu nebo panenku) očistíme a nakrájíme přes vlákno na 12 menších řízečků nebo medailonků, které lehce naklepeme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej se lžící másla, na kterém řízečky zprudka opečeme z obou stran. Pak maso osolíme, opepříme, podle chuti okořeníme mletým chilli, podlijeme vínem a podusíme doměkka.

Rajčata omyjeme, příčně rozkrojíme na poloviny a oloupanou cibuli jemně usekáme. V jiné pánvi na rozehřátém oleji s máslem necháme zpěnit cibulku. Na ni vložíme půlky rajčat, které z obou stran opečeme a propícháme vidličkou, aby z nich vytekla šťáva. Vše osolíme, opepříme, podle chuti přisladíme a povaříme do zhoustnutí. Pak omáčku zjemníme smetanou, vše necháme přejít varem a odstavíme z tepla.

Na nahřáté talíře rozdělíme porce masa, které přelijeme výpekem a vedle nich rozložíme připravená rajčata se smetanovým přelivem. Vepřové řízečky s rajčaty ozdobíme jemně usekanou petrželkou a podáváme podle vlastní chuti s bramborami, bramborovými noky nebo jen bagetou.

Češi milují vepřové! Ale jak jej správně připravit?

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové řízečky s rajčaty

Zpět na recept