Vaření.czReceptyVepřové plecko na česneku

Vepřové plecko na česneku

Pokrm z vepřového masa, brambor a pořádné dávky česneku.


4.542x
60 min
6×

Ingredience

8 stroužkůčesnek
0.5 kostkybujón
2 plátkyvepřové plecko
3-4 ksvětší brambory
1 kelímeksmetana ke šlehaní

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
sušený česnek
libeček nebo kopr

podle potřeby

olivový olej nebo máslo

Postup přípravy

Plátky vepřového plecka naklepeme, na krajích nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme prolisovaným česnekem (asi 3 - 4 větší stroužky). Maso uložíme do chladničky a necháme přes noc marinovat. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme vařit do vody s půl kostkou bujónu a 2 oloupanými stroužky česneku. Vaříme téměř doměkka. Pak scedíme. Provařený česnek vyjmeme. Naložené maso osmahneme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Pekáček lehce vymažeme olejem nebo máslem. Poklademe polovinou brambor, posypeme sušeným česnekem, položíme plátky vepřového plecka, znovu poklademe plátky brambor a znovu posypeme sušeným a teď i nasekaným čerstvým česnekem (2 stroužky). Bohatě posypeme nasekaným libečkem nebo koprem. Nakonec zalijeme smetanou ke šlehání. Vepřové plecko na česneku zapékáme v troubě asi na 170 °C (30 - 40 minut). Občas brambory na povrchu přelijeme smetanou z pekáčku. Vepřové plecko na česneku podáváme jako hlavní chod. Na talíř přidáme třeba pár sterilovaných okurek k přikusování a máme hotovo.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové plecko na česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena