Vaření.czReceptyVepřové plátky v pivní smetaně

Vepřové plátky v pivní smetaně

Možností na úpravu vepřového masa je mnoho. Možná si oblíbíte právě tento recept.


3.915x
35 min

Ingredience

4 lžíceolej
0.5 lžičkyoregano
2 lžičkyškrobová moučka
0.5 lsvětlé pivo
2 lžičkymletý kmín
500 mlsmetana na vaření
1 kgvepřová pečeně bez kosti

podle chuti

sůl
pepř čtyř barev

Postup přípravy

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Po obvodu několikrát nařízneme, aby se maso při opékání nekroutilo. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, okořeníme kmínem, oreganem a lehce i pepřem. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z každé strany po dobu jedné minuty opékáme. Poté ho podlijeme světlým pivem a dusíme doměkka. Ve smetaně rozmícháme škrobovou moučku a přilijeme do pivní šťávy. Krátce povaříme a podáváme. Ideální přílohou k vepřovým plátkům v pivní smetaně je rýže.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové plátky v pivní smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena