Vepřové plátky s pórkem a jablky

Recept na vepřové maso s chuťově vyváženou směsí pórku, papriky a jablek.


5.02x
45 min

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na plátky, které po okrajích nařízneme. Vepřové maso opepříme a potřeme olejem. Pórek dobře opláchneme a nakrájíme na kolečka. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky.

Máslo rozpustíme v hlubší pánvi, přidáme zeleninu, ovoce a restujeme cca 2 minuty. Poté přiklopíme pokličkou a 10 minut podusíme. Směs ochutíme solí a cukrem.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pánev silně rozpálíme a za stálého obracení maso opečeme. Po 2 minutách teplotu snížíme a maso zvolna opékáme. Cibuli přidáme k masu a poslední 3 minuty opékáme spolu s masem. Nakonec vše osolíme.

Vepřové plátky servírujeme se směsí pórku a jablek jako hlavní chod. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plátky s pórkem a jablky

Zpět na recept