Vepřové plátky s pomerančovou omáčkou

Směs s petrželkou a citrusovou kůrou, nazývaná v Itálii gremolata, dodává vepřovému masu osvěžující chat. Pokrm může posloužit třeba jako letní večeře.


3.064x
30 min

Postup přípravy

Petrželku i česnek nakrájíme nadrobno. Kůru z limetky a citronu ostrouháme.

Pomerančovou šťávu, červený vinný ocet a nakrájený česnek smícháme v mělké misce a opepříme. Přidáme vepřové maso a obrátíme je, aby se marinádou dobře pokrylo. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a maso necháme marinovat v chladničce 3 hodiny.

Suroviny na gremolata smícháme v misce, misku přikryjeme a uložíme do chladničky.

Grilovací pánev .3 vytřeme olivovým olejem a rozehřejeme. Maso vyjmeme z marinády a opékáme na středně silném ohni 5 minut na každé straně tak, aby bylo křehké a důkladně propečené, ale zároveň šťavnaté. Marinádu uchováme.

Marinádu nalijeme do rendlíku a zvolna vaříme na středně silném ohni 5 minut, až mírně zhoustne. Maso upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, navrch naneseme gremolata a ihned podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plátky s pomerančovou omáčkou

Zpět na recept