Vepřové plátky s oreganem

Recept na dobrý a rychlý oběd z vepřových plátků se sýrem mozzarella a voňavým oreganem.


4.516x
30 min
1×

Postup přípravy

Vepřové plátky (každý asi 150 g) opláchneme a osušíme. Plátky masa osolíme, opepříme, posypeme oreganem a naklepeme. Plátky obalíme v mouce a přebytečnou mouku otřepeme. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mozzarellu osušíme a nakrájíme na plátky.

Na pár lžicích oleje osmažíme cibuli a přidáme plátky masa, které zprudka opečeme z obou stran. Plátky masa podlijeme vínem a víno necháme odpařit. Podle potřeby přidáváme menší množství vody a vaříme do změknutí masa. Když maso změkne, přikryjeme ho slabými plátky mozzarelly. Pánev přikryjeme a mozzarellu na mase necháme povolit.

Vepřové plátky s oreganem podáváme ihned s oblíbenou přílohou podle chuti.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plátky s oreganem

Zpět na recept