Vaření.czReceptyVepřové plátky s karotkou

Vepřové plátky s karotkou

Přírodní plátky z vepřové kýty, které podáváme s dušenou karotkou a novým bramborem. Recept je vhodný pro začínající hospodyňky.


3.814x
45 min
1×

Ingredience

600 gkarotka
600 gvepřová kýta

podle chuti

1 lžičkacukr
sůl
1 lžícecitronová šťáva
drcený kmín
mletý černý pepř

podle potřeby

olej
3 lžícemáslo
hladká mouka
50-100 mlmasový vývar

na ozdobu

petrželová nať

příloha

nové brambory

Postup přípravy

Vepřové maso z kýty očistíme, omyjeme, nakrájíme na 4 plátky o váze asi 150 g. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji maso z obou stran prudce opečeme. Potom teplotu zmírníme, přidáme drcený kmín a zakryjeme pokličkou. Jakmile maso pustí šťávu, přilijeme malé množství vývaru a zvolna dusíme doměkka. Mezitím si připravíme dušenou karotku. Mrkve omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Na másle necháme zkaramelizovat cukr, vmícháme karotku a krátce orestujeme. Karotku osolíme, zakapeme citronovou šťávou a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Měkké vepřové plátky rozdělíme na porce, obložíme dušenou karotkou, přelijeme masovou šťávou a podáváme s novým bramborem. Vepřové plátky s karotkou zdobíme zelenou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plátky s karotkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena