Vepřové plátky s kapií

Rychlý a nenáročný recept.


4.04x
90 min
2×

Ingredience

2-4 stroužkyčesnek
2 lžíceslunečnicový olej
1 ksstřední cibule
1 lžičkakremžská hořčice
4 plátkyvepřová krkovice
2 lžícesterilovaná kapie
1 lžičkatmavá sójová omáčka
2 lžícezelená část z cukety

podle potřeby

sůl
tmavá jíška

podle chuti

1 ksbujón
mletý pepř

Postup přípravy

Vepřovou krkovici naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji usmažíme dorůžova. Na ni dáme naklepané plátky masa, česnek nakrájený na plátky a bez opékání ihned přiklopíme poklicí. Maso pustí šťávu, ve které by se mělo udusit doměkka. Pokud potřebujeme podlévat, učiníme tak, až je šťáva vydušená na tuk.

Než se nám maso udusí, tak si z cukety nastrouháme na hrubém struhadle 2 lžíce zelené části a nakrájíme nadrobno 2 lžíce sterilované kapie. V troše vody si rozmícháme 1 lžičku kremžské hořčice.

Až máme maso měkké, tak přidáme rozmíchanou hořčici, horkou vodu na potřebné množství šťávy a mírně zahustíme jíškou. Provaříme, na dochucení přidáme bujón, sójovou omáčku, nastrouhanou cuketu a nakrájenou kapii. Necháme už jen přejít varem a odstavíme.

Vepřové plátky s kapií podáváme s rýží.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plátky s kapií

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká