Žampiony očistíme vlhkým hadříkem a nakrájíme na plátky. Lišky scedíme a necháme odkapat. Umyté a osušené maso jemně naklepeme pěstí a opepříme. Šalotku nakrájíme na kostičky.
Připravíme si dvě pánve s troškou olivového oleje. V jedné pánvi orestujeme maso z obou stran, vyjmeme a udržujeme v teple.
V druhé pánvi orestujeme šalotku. Přidáme houby, petrželku a restujeme pěkně do hněda. Podlijeme vodou promíchanou s maizenou a bílým vínem. Přimícháme smetanu a za stálého míchání provaříme 5 minut při nízké teplotě.
Vepřové plátky upravíme na talíř a zalijeme jemnou houbovou omáčkou. Vepřové plátky s jemnou houbovou omáčkou podáváme s oblíbenou přílohou teplé jako hlavní chod.