Vepřové plátky s jablky

Snadný recept na marinované vepřové plátky s podušenými jablky. Pokrm podáváme jako hlavní chod.


5.011x
35 min
1×

Ingredience

2 ksjablko
600 gvepřová kýta

marináda

100 mlolej
1-2 lžícesojová omáčka
1 lžícečerstvá šalvěj

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, které zlehka naklepeme a opepříme. Z jemně nasekané čerstvé šalvěje, oleje a sójové omáčky umícháme marinádu, do které maso naložíme a necháme přes noc odležet. Omytá jablka nakrájíme na tenké plátky, které rozpůlíme a očistíme od jádřinců. Marinované vepřové plátky opečeme z obou stran na malém množství oleje dorůžova a uchováme na teple. Na výpek z masa vložíme plátky jablek, přilijeme zbývající marinádu a vše krátce podusíme. Jablka se nesmí rozvařit, ale musí být akorát na skus. Vepřové plátky rozdělíme na nahřáté talíře, poklademe jablky a přelijeme omáčkou. Vepřové plátky s jablky podáváme s rýží nebo opečeným bramborem.

Češi milují vepřové! Ale jak jej správně připravit?

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové plátky s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena