Vepřové plátky s jablky

Snadný recept na marinované vepřové plátky s podušenými jablky. Pokrm podáváme jako hlavní chod.


5.011x
35 min
1×

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, které zlehka naklepeme a opepříme. Z jemně nasekané čerstvé šalvěje, oleje a sójové omáčky umícháme marinádu, do které maso naložíme a necháme přes noc odležet. Omytá jablka nakrájíme na tenké plátky, které rozpůlíme a očistíme od jádřinců.

Marinované vepřové plátky opečeme z obou stran na malém množství oleje dorůžova a uchováme na teple. Na výpek z masa vložíme plátky jablek, přilijeme zbývající marinádu a vše krátce podusíme. Jablka se nesmí rozvařit, ale musí být akorát na skus.

Vepřové plátky rozdělíme na nahřáté talíře, poklademe jablky a přelijeme omáčkou. Vepřové plátky s jablky podáváme s rýží nebo opečeným bramborem.

Češi milují vepřové! Ale jak jej správně připravit?


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plátky s jablky

Zpět na recept