Vepřové plátky s houbovou omáčkou

Tip na dobrý oběd. V houbové omáčce se bude hezky vyjímat i chuť a vůně bylinek.


5.07x
60 min
1×

Ingredience

3 lžíceolej
1 lžícemáslo
1 kscibule
200 mlsmetana
2 lžícehladká mouka
200 mlzeleninový vývar
200 gčerstvé houby
600 gvepřová pečeně bez kosti
1 lžícecitronová štáva

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Vepřovou pečeni očistíme, omyjeme a osušíme. Poté maso nakrájíme na stejně velké plátky. Maso po obou stranách lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka obalíme v hladké mouce.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Čerstvé houby důkladně očistíme a nakrájíme na malé kousky.

V hluboké pánvi rozehřejeme olej a maso po obou stranách opečeme dozlatova. Opečené masové plátky vyjmeme. Do výpeku vsypeme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Přidáme lžíci másla, nakrájené houby a krátce je podusíme. Poté houby zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vrátíme maso. Dusíme doměkka, poté přilijeme smetanu a provaříme. Na závěr houbovou omáčku dochutíme citronovou šťávou.

Vepřové plátky s houbovou omáčkou podáváme s libovolnou přílohou - hodí se houskový knedlík, rýže, brambory i těstoviny.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plátky s houbovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.