Vaření.czReceptyVepřové plátky s cibulí na vínu

Vepřové plátky s cibulí na vínu

10 minut příprava, 35 minut pečení a výborný pokrm je na stole.


3.410x
45 min
2×

Ingredience

3 kscibule
1 lžícepodravka
2 dlčervené víno
2 dlkuřecí vývar
250 gbílý jogurt
2 plátkyvepřové maso

podle chuti

sůl
mletý zázvor
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibule nastrouháme na kolečka a opečeme až zesklovatí na pekáčku nebo pánvi, kterou můžeme později vložit do trouby. Dva plátky prorostlého vepřového naklepeme do výšky jako řízky, osolíme, opepříme a posypeme drceným zázvorem. Když cibule zesklovatí, položíme na ni plátky, zalijeme vývarem a pekáček vložíme do trouby na 20 minut na 180 °C. Mezitím si rozšleháme bílý jogurt s podravkou. Po oněch 20 minutách potřeme touto směsí plátky masa, podlijeme červeným vínem a pečeme dalších 15 minut. Pokrm má hustou hnědou šťávu. Vepřové plátky s cibulí a vínu můžeme podávat s rýží, těstovinami, pečivem či knedlíky. Záleží na chuti.
user-icon

autor Fotíček

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové plátky s cibulí na vínu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena