Vepřové plátky s česnekem na smetaně

Recept na rychle připravené vepřové plátky se smetanovou omáčkou.


4.620x
45 min
3×

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na slabé plátky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme česnekem. Plátky masa obalíme v mouce a přebytečnou mouku odstraníme. Čistou šalotku nakrájíme na tenká kolečka.

Na pár lžících oleje s máslem osmažíme plátky masa dozlatova. Maso odendáme a držíme v teple.

Do základu vhodíme šalotku, po chvilce podlijeme suchým vínem a víno necháme vyprchat. Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a krátce provaříme. K omáčce vrátíme plátky masa, ještě jednou na pár sekund prohřejeme a odendáme.

Vepřové plátky s česnekem na smetané podáváme k hlavnímu chodu s oblíbenou přílohou.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plátky s česnekem na smetaně

Zpět na recept