Vepřové plátky na smetaně

Vepřovou kýtu v paprikovo-smetanové omáčce zvládnou i úplní začátečníci. Připravit si tak můžeme téměř jakékoli vepřové či kuřecí maso.


4.6109x
60 min
29×

Postup přípravy

Vepřovou kýtu naklepeme a z obou stran dobře osolíme.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a a na oleji ji osmahneme. Zasypeme mletou paprikou a promícháme. Vytvoříme si tak paprikový základ. Dáváme pozor, aby se nám paprika nepřipálila. Na cibuli dáme vepřové plátky, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

Když je maso měkké, vyjmeme ho a omáčku zahustíme hotovou jíškou. Nakonec přilijeme kelímek smetany, necháme provařit a ochutíme pouze solí a pepřem, případně trochou vegety. Vrátíme maso a už jen prohřejeme.

Vepřové plátky na smetaně podáváme klasicky s knedlíkem nebo těstovinami.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plátky na smetaně

Zpět na recept