Vaření.czReceptyVepřové plátky na smetaně

Vepřové plátky na smetaně

Vepřovou kýtu v paprikovo-smetanové omáčce zvládnou i úplní začátečníci. Připravit si tak můžeme téměř jakékoli vepřové či kuřecí maso.


4.6109x
60 min
29×

Ingredience

2 lžíceolej
sůl
1 kscibule
vegeta
1 kelímeksmetana ke šlehání
1 lžícemletá sladká paprika
mletý černý pepř
8 plátkůmenší vepřová kýta

podle potřeby

hotová jíška
masový nebo zeleninový vývar

Postup přípravy

Vepřovou kýtu naklepeme a z obou stran dobře osolíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a a na oleji ji osmahneme. Zasypeme mletou paprikou a promícháme. Vytvoříme si tak paprikový základ. Dáváme pozor, aby se nám paprika nepřipálila. Na cibuli dáme vepřové plátky, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho a omáčku zahustíme hotovou jíškou. Nakonec přilijeme kelímek smetany, necháme provařit a ochutíme pouze solí a pepřem, případně trochou vegety. Vrátíme maso a už jen prohřejeme. Vepřové plátky na smetaně podáváme klasicky s knedlíkem nebo těstovinami.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plátky na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena