Vaření.czReceptyVepřové plátky na rozmarýnu

Vepřové plátky na rozmarýnu

Vepřové řízky na rozmarýnu se smetanovou omáčkou podáváme s rýží. Netradiční, ale velmi chutný a rychlý recept pro sváteční oběd nebo večeři.


4.723x
45 min
4×

Ingredience

1 ksmalá cibule
120 mlzakysaná smetana
3 plátkyvepřová kýta
150 mlbílé suché víno
1 lžičkačerstvý usekaný rozmarýn

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Z rozmarýnu otrháme lístečky a jemně je usekáme. Plátky z vepřové kýty omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Z obou stran opepříme a vtlačíme usekaný rozmarýn. Připravené maso opékáme na rozpáleném oleji z obou stran po 3 minutách. Potom maso vyjmeme a uchováme na teple. Ve výpeku necháme zpěnit cibulku, kterou zalijeme vínem. Zmírníme teplotu a krátce podusíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti osolíme a opepříme. Na nahřáté talíře rozdělíme kopeček rýže a plátek masa, který přelijeme rozmarýnovou omáčkou. Ozdobíme hráškem a plátkem karotky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plátky na rozmarýnu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena