Vaření.czReceptyVepřové plátky na majoránce

Vepřové plátky na majoránce

Jednoduchý recept na vepřové maso ve smetanové omáčce s výraznou vůní po majoránce.


4.08x
45 min
2×

Ingredience

1 kelímeksmetana ke šlehání
4 plátkyvepřové maso
1 kelímeksmetana na vaření

podle potřeby

olej
hotová světlá jíška

podle chuti

sůl
majoránka
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Vepřové plátky (jaké máme k dispozici) na velmi jemno rozklepeme. Po obou stranách potřeme marinádou vymíchanou z oleje, soli, čerstvě namletého pepře a majoránky. Necháme přes noc odležet. Na nepřilnavé pánvi maso opečeme, podlijeme trochou vody a podusíme za občasného obracení. Přilijeme obě smetany, přidáme asi lžíci majoránky a znovu dusíme, až je maso měkké. Plátky masa vyjmeme a omáčku zahustíme hotovou jíškou. Podle chuti ještě přisolíme. Vrátíme zpět maso a krátce prohřejeme. Vepřové plátky na majoránce podáváme s vařeným bramborem, knedlíkem, ale klidně i těstovinami.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové plátky na majoránce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena